dimecres, 28 de gener del 2009

Llonguiszine primera etapa 1997-2000

No et faces el Llonguis, memòries dels 90'

El Llonguiszine es va crear en febrer de 1997 com a plataforma d'expressió d'un grup d'amics i coneguts de Castelló. La publicació autogestionada en format fanzine tenia continguts diversos: opinió, poesia, relats curts, còmic, ili.lustracions, crítica social... Amb una tirada de 200 exemplars és repartia per la comarca de la plana i alguns pobles de l'interior com Vall d'alba, Vilafranca... La impressió es finançava gràcies a les quotes de la publicitat de locals com: l'Ovella negra, Bruixes, la Gramola o Territori i petits comerciants, majoritàriament familiars, que van fer possible aquest projecte.
Corrien els últims 90', a la copi dels "barbuts" de detràs del ribalta sempre tiraen una mà, eren bons temps per al fanzine.

El mític "Kastelló" es podia trobar a qualsevol bar, era el més popular peró podíem trobar una decena de publicacions de diferents temàtiques: "Amaneixer roig", "El universal", "Memòria del fuego", "Lorena", "Anco", "Y las mujeres que pintan en todo esto", "l'Argilaga", "Vallbasura" i molts més que no coneixem o no recordem. Va aplegar el canvi de mileni i projectes com el Llonguis es van deixar córrer, altres com: “Óxido”, “Dogma”, “El oashis” o “El murciélago hindú” apenes es van publicar durant els primers anys de la década. "Dossiers crítics" va agafar el relleu contrainformatiu de manera reflexiva i amb una estética renovada.













Llonguis 0.05/97



















Llonguis01.01/98



















Llonguis02.04/98



















Llonguis03.06/98



















Llonguis04.10/98



















Llonguis05.01/99



















Llonguis06.05/99



















Llonguis07.10/99

1 comentari:

Hék ha dit...

Me gustaría, si no os importa, que me pasarais la dirección e-mail del fanzine "Llonguis" para ponerme en contacto con ellos para informarme de como funciona y si se presta colaborar.
Mi e-mail es psicohek@hotmail.com.
Gracias.
Hék.

Publica un comentari a l'entrada