dilluns, 2 de maig del 2011

Novíssims cineastes italians a l'Espai d'Art

Dissabtes a les 20h i diumenges a les 18h

31 D'ABRIL / 1 DE MAIG

LA LINGUA DEL SANTO
Carlo Mazzacurati, 2000, 110 min., color

Tragicomèdia de províncies, ambientada en el ric Nord-est d’Itàlia entre rugbi, negocis familiars i el rocambolesc robatori d’una relíquia: la llengua del mateix sant de la basílica de Sant Antoni de Pàdua.

7 / 8 DE MAIG

DOMANI
Francesca Archibugi, 2000, 120 min., color

Un terratrémol trenca la vida ordenada i tranquil·la d’un poblet de l’Úmbria. I la història es repeteix: els habitants sobreviuen com poden, entre promeses de solucions ràpides i una emergència que s’eternitza.

14 / 15 DE MAIG

IL RESTO DI NIENTE
Antonietta De Lillo, 2003, 103 min., color

A través dels records i la mirada de la noble poetessa portuguesa Eleonora Pimentel Fonseca, revivim els moments heroics i tràgics de la revolució partenopea de 1799, primer esclat del Risorgimento italià.

21 / 22 DE MAIG

FAME CHIMICA
Paolo Vari y Antonio Bocola, 2003, 97 min., color

Perifèria milanesa. Una plaça qualsevol, anònima, es converteix en teatre de conflictes entre immigrants i autòctons. Dos amics se separen quan en la vida se’ls apareix Maya. Mentrestant, la droga circula com a moneda de canvi.

28 / 29 DE MAIG

BRUCIO NEL VENTO
Silvio Soldini, 2001, 118 min., color

Tobias treballa en una fàbrica de rellotges a Suïssa, però ha deixat arrere un passat fosc i dolorós en l’Est d’Europa. Un dia li irromp en la monòtona rutina la dona que pareix haver estat esperant tota la vida...

4 / 5 DE JUNY

LIBERATE I PESCI
Cristina Comencini, 1999, 92 min., color

Comèdia agredolça al més pur estil Comencini (filla). Mentres es treballa en un muntatge de l’Aida verdiana finançat gràcies al tràfic de droga, dos joves preparen les seus noces. Es tracta del fill del capo local i de la filla d’un periodista que va haver d’abandonar la ciutat amenaçat per aquell. Entre ells també hi ha Lunetta, empresària teatral amant del mafiós i germana del periodista.

11 / 12 DE JUNY

SANGUE VIVO
Edoardo Winspeare, 2000, 95 min., color

El ritme frenètic de la música popular d’Apúlia, el taranta, acompanya la relació conflictiva entre dos germans marcada per un trauma familiar.

18 / 19 DE JUNY

IL RITORNO DI CAGLIOSTRO
Daniele Ciprì e Franco Maresco, 2003,100 min., color y b/n

En la postguerra dos empresaris intenten muntar a Sicília un Hollywood a petita escala que competisca amb Cinecittà. Els ajuden, en el seu delirant i titànic projecte, tres grotescos poderosos locals: un cardenal, un baró i un diputat.

25 / 26 DE JUNY

CAMICIE VERDI
Claudio Lazzaro, 2006, 78 min., color (documental)

Què és la Lega Nord? Qui en són els militants? Viatge dins del moviment xenòfob de la mà d’un dels seus més encesos líders. Un document necessari i inquietant que no deixarà a ningú indiferent.

MA CHE STORIA...
Gianfranco Pannone, 2010, 53 min., color y b/n (documental)

Un viatge tragicòmic per la historia d’Itàlia a través del llarg i ardu recorregut unitari italià. La del Risorgimento és una gran revolució que en el segle XIX va ser celebrada com una autèntica epopeia, i que en el segle següent va ser reconsiderada com el “fosc mal” italià. En l’actualitat la valoració ha canviat novament...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada